tl_files/images/facebook_icon.11.png    

Plannen? Laten we eens praten!

De Borduurindustrie

De omvang van de totale borduurindustrie is gigantisch, er gaat zo’n 43 miljard euro in om. dit is ook de reden dat de borduurindustrie menige recessie heeft doorstaan.

Lees meer >>

Borduurberen

Een wereldwijd gepatenteerd "klaar terwijl u wacht" artikel voor de borduurshop!
Lees meer

G.Timmerman-Nicolai

30-03-2010

Onze TAJIMA De heer Steenman heeft ons gevraagd, onze ervaringen met de Tajima borduurmachine aan u door te geven. Ik moet dan bij het begin beginnen, want waarom en hoe begin je een borduuratelier. Het is begonnen met mijn liefde voor naaien en handwerken en de grote belangstelling van mijn man voor alles wat met computers te maken heeft.

Ongeveer vier jaar geleden hebben wij een naai/borduurmachine gekocht. In de eerste plaats om ermee te naaien, maar daarnaast ook om zo nu en dan iets te kunnen borduren. Het is natuurlijk een machine die niet snel kan borduren en voor elke kleurwissel moet je stoppen om een andere kleur op de machine zetten. Zeer tijdrovend. Met de software die bij deze machine hoorde digitaliseerde mijn man leuke borduursels. Door hierover te praten met verschillende mensen, kregen wij opdrachten. Dit werden er steeds meer, waardoor bij ons toch de gedachte opkwam om een professionele machine aan te schaffen: een machine met meer mogelijkheden. Een machine waar meer kleuren op kunnen en met meer snelheid.

Dan begint het zoeken en informeren naar een borduurmachine. Wij hebben hiervoor ruim de tijd genomen, we hebben allerlei machines bekeken, ons laten voorlichten, uitleg gevraagd en gekregen. In onze vakantie kwamen we in Engeland bij een borduurbedrijf dat met Tajima borduurmachines werkte. Ze waren daar heel tevreden en enthousiast over. Na lang zoeken vonden we ook in Nederland de leverancier van de Tajima borduurmachine: Masterstitch in Sliedrecht. Een afspraak met de heer Steenman was snel gemaakt.

Op de zaak in Sliedrecht werden we hartelijk ontvangen. Op alle vragen die we hadden, kregen we een duidelijk en eerlijk antwoord. In het borduuratelier van de firma kregen we een demonstratie van het werken met de borduurmachine en het borduren. We zijn in Sliedrecht heel correct, wel zakelijk maar ook vriendelijk behandeld. Natuurlijk wil de heer Steenman graag een borduurmachine verkopen, maar niet op een opdringerige manier. We werden op geen enkele manier onder druk gezet en men had voldoende tijd voor ons.

Op de terugweg naar huis waren we het er al snel over eens dat dit de machine was die we zochten. Enkele dagen later hebben we opgebeld dat we graag een Tajima borduurmachine wilden kopen. In januari 2006 werd de bestelde machine keurig bij ons afgeleverd en geplaatst. Een paar dagen daarna kwam Joyce Steenman ons alles over de machine vertellen en uitleggen. Daarvoor hadden we zelf al de handleiding bestudeerd. Daardoor klonken veel dingen die Joyce ons vertelde ons al een beetje bekend in de oren.

Hierna konden we zelf beginnen. Eerst even proefdraaien op een lapje daarna volgde het echte werk. Heel spannend! We zijn nu bijna anderhalf jaar verder. We hebben geen spijt van onze keus. De machine werkt perfect en borduurt heel goed. We hebben inmiddels allerlei kledingstukken geborduurd zoals T-shirts, poloshirts, sweaters, bodywarmers, overals, jacks, petten en handdoeken, maar ook paardendekens, sjabrakken en zelfs een autohoes. Met een goede voorbereiding borduurt de machine op al deze verschillende materialen moeiteloos. 

Een goede machine is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is het werk dat vooraf gaat aan het borduren. Voor ons is dat het digitaliseren met een goed programma en voldoende kennis van het digitaliseren. Daarnaast is de versteviging van de stof erg belangrijk, niet bij elke stof kun je hetzelfde materiaal gebruiken. De keus van de versteviging is vaak een persoonlijke voorkeur. Bovendien maken wij altijd een proefje op vergelijkbare stof om te zien of de werkelijkheid er precies zo uitziet als de computer aangeeft. Soms is het proefje in één keer goed, soms moeten we nog wat kleine veranderingen aanbrengen. Deze proefjes bewaren we als voorbeeld voor nieuwe klanten maar vooral voor ons zelf als we een vervolgopdracht krijgen.

Elke nieuwe opdracht is anders en is weer een uitdaging. Ook leren we nog steeds van elke nieuwe opdracht en dat zal ook altijd zo blijven. Het houdt je scherp en alert. Het werken met de Tajima borduurmachine bevalt ons nog steeds goed. We doen het met veel plezier. De combinatie van digitaliseren en borduren en soms naaien geeft elke keer weer een prachtig resultaat. Daarbij blijven we altijd kritisch. Wij proberen een zo goed mogelijk product te leveren waar onze klanten tevreden mee zijn zodat ze na verloop van tijd bij ons terug komen en ons weer nieuwe klanten bezorgen.

We hopen nog lang plezier te hebben van onze Tajima.

G.Timmerman-Nicolai
M.J.Timmerman Naschrift, de dochter van Timmerman heeft vorige week een tweede machine aangeschaft.

Ga terug